Ach, jar, obdobie obnovy v prírode a ideálny čas na očistu a omladenie pre celkové zdravie a pohodu. Pre väčšinu nás šťastne vyvedie z introspektívnejšieho zimného obdobia s pocitom nového života a iskry všade navôkol. Niektorým sa však môže zdať trochu neochotnejšie dostať sa z hibernácie. Príroda vyzerá hladko a ľahko sa mení, ale pre nás ľudí nie je také ľahké prejsť z jedného ročného obdobia do druhého – najmä zo zimy do jari.
Vo filozofii tradičnej čínskej medicíny je jar obdobím, kedy sa obzvlášť aktivuje vaša pečeň a jej doplnkový orgán žlčník. Toto by bol ideálny čas na to, aby Qi (energia) prúdila a pohybovala sa. Pečeň je zodpovedná za plynulý tok Qi, okrem milióna ďalších funkcií, v celom tele. Pečeň pomáha detoxikovať telo a keď sa detoxikácia v tele rozbehne na plné obrátky, môže to viesť k fyzickým symptómom (problémy s trávením, kožné problémy, únava), ako aj k emocionálnym symptómom (hnev a smútok). Keď pečeň funguje hladko, fyzická a emocionálna aktivita v celom tele tiež prebieha hladko.
Zostaňte zdraví a prosperujte so zmenou ročného obdobia zavedením čistejších diétnych a cvičebných režimov do svojho života a vašej pleti to prospeje.
SAPONÍNY z rastliny Yucca Schidigera
Očista
Dosahuje sa to konzumáciou ovocných a zeleninových štiav a/alebo vody len počas pevne stanoveného časového obdobia. Žijeme v toxickom prostredí a naše telá sú každý deň zahltené a bombardované toxínmi. Očista je dokonalý spôsob, ako bezpečne detoxikovať telo. (Ak sa do čistenia púšťate prvýkrát, poraďte sa najskôr s odborníkom.)
Odšťavujte
Odšťavovanie je kľúčom k žiarivej pleti a zdraviu. Odšťavovanie, nazývané aj bunkové čistenie, je príprava a pitie ovocných a zeleninových štiav. Šťavový pôst je skvelý spôsob, ako vyživiť svoje telo, obnoviť imunitný systém a vrátiť sa k zdravému spôsobu života. Surová ovocná a zeleninová šťava obsahuje veľa čistiacich prvkov, ako sú minerály, vitamíny, enzýmy a antioxidanty, ktoré bezpečne ozdravujú a detoxikujú organizmus. Váš tráviaci systém spotrebuje počas očisty málo energie, čo umožňuje telu sústrediť sa na prestavbu, obnovu a liečenie. Možno budete prekvapení, koľko energie máte. Mnoho zdravotných výhod odšťavovania ďaleko prevyšuje výhody konzumácie pevného ovocia a zeleniny. Na tej najzákladnejšej úrovni nám odšťavovanie dáva možnosť pridať do našej každodennej stravy oveľa viac zeleniny.
Odšťavovanie nám umožňuje zvýšiť množstvo surovej stravy, ktorú konzumujeme, čo dodáva telu energiu a posilňuje imunitný systém a očistný proces tela. Zelené šťavy obsahujú veľa chlorofylu, ktorý je výrazne účinný pri detoxikácii nášho tela. Chlorofyl môže pomôcť posilniť naše telo detoxikáciou pečene. Táto detoxikácia prečistí a pomôže obnoviť naše krvinky, odstrániť plesne, parazity a toxíny z tela. Recepty na zelené smoothie a džúsy
Jedzte jednoduché potraviny
Čas odľahčiť, jesť jednoduché, prirodzené potraviny, ktoré sú blízko zdroja. Čím jednoduchšie, menej spracované potraviny jeme, tým lepšie pre nás. Jedzte potraviny, ktoré sú pestované sezónne a lokálne. Majú najviac životnej energie, živín a vitamínov. Po mesiacoch jedenia výdatného, zohrievajúceho jedla je čas začať jesť klíčky, čerstvú zeleninu a štipľavé bylinky, aby ste dostali energiu.
Jedzte veľa zeleniny
Zvážte konzumáciu väčšieho množstva zeleniny vrátane púpavy, petržlenu, kelu a mangoldu, čakanky, špenátu, eskarolu, obojok, červenej alebo zelenej horčice alebo žeruchy, ktoré sú všetky očistné pre vašu pečeň a žlčník. Varenie repy je tiež detoxikačné a skvelé na trávenie. Listová zelenina bohatá na chlorofyl má v sebe novú, aktívnu, vzostupnú povahu jari, ktorá pomáha detoxikovať a destabilizovať naše telá v tomto období obnovy. Na emocionálnej úrovni má tmavozelená listová zelenina ako uzemňujúcu, tak aj „uvoľňujúcu“ vlastnosť – upokojuje podráždený a podráždený systém a pomáha nám zbaviť sa pomalej, uviaznutej negatívnej energie. (* Vyhnite sa púpave, ak trpíte sezónnymi alergiami.) Smoothizujte si cestu do jari s týmito lahodnými receptami .
Vezmite si probiotiká. Do stravy je dobré zaviesť aj fermentované potraviny ako mäso, kyslá kapusta, nakladaná zelenina, kvasený chlieb, salámy. Pridávajú dôležité probiotiká na podporu trávenia a zmierňujú zápal.
Jedzte potraviny na podporu stavu sezónnych alergií
Zázvor je prírodné antihistaminikum. Jablká obsahujú flavonoid kvercetín, ktorý môže skrížene reagovať s peľom stromov. Flavonoidy obsahuje aj náš nový výživový doplnok Yucca organic ANTIOXIDANT. Esenciálne mastné kyseliny omega-3 môžu pôsobiť proti tvorbe chemikálií, ktoré spôsobujú zápal dýchacích ciest. Medzi dobré prírodné zdroje patrí ľanový olej a divý losos a sardinky. Včelí peľ bohatý na bielkoviny, enzýmy a množstvo vitamínov sa používa pri strese, alergiách, únave, budovaní imunitného systému a iných stavoch a pôsobí v organizme antimikrobiálne. *Ak máte podozrenie na alergiu na včelí peľ, vyskúšajte najskôr veľmi malé množstvo a sledujte prípadné reakcie.
Cvičenie a potenie
Zintenzívnite svoje cvičenie a pravidelne sa poťte, aby ste pomohli detoxikácii pečene. Jeden nápad: Jógové pozície stimulujú trávenie a uľahčujú vylučovanie nečistôt a odpadových látok z tela. Podporuje sa aj cirkulácia krvi a lymfy. Brušné orgány sú stláčané počas cvičenia, stimulujúc obličky a pečeň a vytláčajú krv naplnenú metabolickými vedľajšími produktmi a toxínmi.
Náš tip: Yucca organic DETOX so saponínmi a pestrecom mariánskym, ktorý podporuje pečeň a obnovuje pečeňové bunky.
Zdravá pečeň je kľúčová
K správnemu fungovaniu organizmu potrebujeme zdravú pečeň. Trojmesačná pestrecová kúra napomôže pečeni správne fungovať.